22-11-11

Met de LVtjes naar de Ardennen

0.JPG

Herfst een seizoen vol verrassingen, windstille dagen, grijs en kil door hardnekkige mist, een kleurenpracht van herfstbladeren, een  rijkdom van vruchten en zaden,  bizarre creaties in de paddenstoelen wereld, briljante parelsnoeren van bedauwde spinnenwebben, en natuurlijk niet te vergeten de periode van de gastronomie en wij de LVtjes kozen dit maal voor een weekendje Ardennen.

 

1.JPG

La Roche, een stadje dat zich kronkelt langs de oevers van de Ourthe, doorheen een weelderig groen decor. Wij ontdekten de parel van de Ardennen, met zijn rijke geschiedenis en verleden, zijn legenden en zijn spook Gravin Berthe.

 

 

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

Wacht op mij…

14.JPG

Oei we waren iemand vergeten

19.JPG

jozef.JPG

 

Eén van de mooiste dorpen van de provincie Namen is ongetwijfeld Crupet. Dit piepkleine dorpje ligt verdoken in de Naamse Condroz, in de vallei van het gelijknamige riviertje de Crupet. De 12e eeuwse Sint-Maartenskerk van Crupet, overschaduwt door een indrukwekkende lindeboom, bevat een prachtige grafsteen van de Heren van Crupet. Hun kasteel omgeven door een slotgracht heeft een mooie donjon met vakwerkbekleding.

20.JPG

 

Maar de grootste bezienswaardigheid is ongetwijfeld de indrukwekkende Sint -Antoniusgrot. Deze artificiële grot, ingehuldigd in 1903, is het meesterwerk van de plaatselijke pastoor Gérard. Er waren meer dan 300 ton stenen nodig om het gevaarte te bouwen! De grot verhaalt het leven van Sint -Antonius, hierbij gebruik makend van levensechte beelden. Ook de vrome pastoor kreeg een plaatsje in het geheel: aan de straatkant kan men zijn standbeeld opmerken in aanbidding voor Sint -Antonius. En als dank voor zo’n attractie werd zijn graf achteraf in de grot ingemetseld.

21.JPG

Ja, ja ik ben mijn mond gaan spoelen…

22.JPG

23.JPG

24.JPG

25.JPG

26.JPG

27.JPG

28.JPG

19:49 Gepost door Linda in Genieten

De commentaren zijn gesloten.