14-12-11

Met de LVTjes naar Ambleteuse en Audresselles

Ambleteuse

Audresselles

1Hotel Ambleteuse1.jpg

Ons hotel in Ambleteuse

Ambleteuse is een klein badplaatsje, met een mooi zandstrand, ligt aan de monding van de Slack ten noorden van een indrukwekkend duinengebied (les Dunes du Slack).

7Slack 3.jpg

Het strand wordt gedomineerd door het Fort Mahon dat in de 17de eeuw gebouwd werd door Vauban.  Het is het enige in zijn soort dat bewaard is gebleven, mede door de inzet van enkele privé -personen.

4fort2.jpg

3.JPG

5.JPG

6.JPG

8.JPG

Eerst een goeie drinken, en dan lekkere mossels…

Santé

9.JPG

Onze mannen waren nog ver van moe...

10.JPG

Kristin die zag het gewoon niet meer zitten, ik wil naar bed…

11.JPG

Audresselles een authentiek vissersdorp ligt aan de Côte d’Opale, op 25 kilometer ten zuiden van de tunnel onder het Kanaal, dicht bij Cap Gris Nez en op 15 kilometers ten noorden van Boulogne-sur-Mer.

 

12.JPG

 

 In een ver verleden had het dorp een Vlaamsklinkende naam; in de 12e eeuw werd Odersele geschreven; de huidige naam is daarvan een Franse fonetische nabootsing (in de 17e eeuw werd Andresseille geschreven).

13.JPG

Er is voor elk wat wils. Je kan er wandelen, of rustig kuieren langs het strand. Dit strand is een mengeling van zand, kiezel en rotsen. Bij eb kan je zoals bijna elke fransman op zoek gaan naar krabben, mosselen en meer van dat lekkers. Of je kan ook het schouwspel van de flobarts gade slaan. Dit is nog één van de authentieke wijze van visvangst. Het zijn grote sloepen zonder kiel die via het strand door een tractor te water worden gelaten en na de visvangst er terug worden uitgetrokken

2.JPG

2flobart.jpg

14.JPG

15.JPG

19.JPG

20.JPG

21.JPG

22.JPG

De lekkerbekken onder ons zullen ook niet op hun honger moeten blijven zitten er zijn voldoende restaurantjes waar men zich te goed kan doen aan wat de zee ons te bieden heeft en dit alles aan zeer democratische prijzen.

23La Marie Galante.jpg

Wij hadden gekozen voor het gezellige typische restaurant La Marie Galante, daar vindt u alle geliefde lokale specialiteiten van de zee zoals schelpdieren, schaaldieren, mosselen en vissen. Het kader is verzorgd en het onthaal op hetzelfde niveau als de keuken.

24 (2).JPG

De LVtjes wilden natuurlijk fruits de mer, en het personeel van La Marie Galante  nam geen risico’s en voorzag iedereen van het nodige slabbetje.

25 (2).jpg

26.JPG

Er was toch eentje die geen slabbetje nodig had, ra, ra

27.JPG

Als dessert een lekkere dame blanche.

Het was wel geen Zwitserse ijs en de chocolade was geen callebaut, maar het was toch lekker

28.JPG

Onze Marc die genoot van een goede Whysky

29.JPG

Het was een droomweekend

15:29 Gepost door Linda in Genieten

De commentaren zijn gesloten.