20-03-12

St. Patrick's Day parade in Dublin

6.JPG

Overal ter wereld worden feesten, parades en evenementen ter ere van St.Patrick gehouden, maar het middelpunt van de feestelijkheden blijft toch Ierland en de Ierse hoofdstad Dublin.

14.JPG

 

Ook de  LVtjes en de vzw Vlaanderen -Ierland  wilden dat niet missen en zo zijn we met 32 personen voor drie dagen naar Dublin geweest om St. Patricks Day mee te vieren met de Ieren.

16.JPG

Het is de nationale feestdag die in meer landen wordt gevierd dan welk feestdag dan ook.

9.jpg

Het is de dag waarop internationale leiders ‘shamrock’ (het klavertje drie, het nationale symbool van Ierland) in ontvangst nemen om de Ieren te eren.

10.jpg

De Wereldwijde viering van St Patrick Day is een bewijs van de invloed en populariteit van de Ieren. Ieren hebben hun cultuur,  hun liefde voor muziek en dans, en hun gastvrijheid meegenomen naar elk land waar ze naartoe zijn geëmigreerd. 

3.jpg

In Dublin, net als in de rest van Ierland, duurt het St. Patrick Festival meerdere dagen en er wordt niet alleen op St. Patrick Day zelf gevierd. Op 16 maart wordt in stijl gestart met een grote ceilidh in het stadspark van Dublin St. Stephen’s Green. De samengekomen menigte kunnen traditionele Ierse dansen als de ‘Siege of Ennis’ en de ‘Walls of Limerick’ uitvoeren.

11.jpg

De volgende dag is de St. Patrick’s Parade het belangrijkste evenement op het festivalprogramma.

12.jpg

De spectaculaire optocht door het centrum van Dublin betovert het publiek met een 2,6 km lange route.

17.JPG

 

18.JPG

Omdat Dublin verkozen is tot de Stad van de Wetenschap 2012 was het thema van de parade dit jaar ‘Hoe? Wat? Waarom?’ de ontwapenende maar moeilijke vragen die kinderen stellen zoals ‘Waarom is de lucht blauw?’ Creatieve interpretaties kregen alle ruimte.

19.jpg

20.jpg

21.jpg 

Verschillende praalwagens, theatergroepen, artiesten, poppenkasten, dansers en fanfares van over de hele wereld vermengen zich met de zee van groene gezichten die de straten vullen. De Indrukwekkende parade doorkuist de Stad op het ritme van de drumfanfares en het gejuich van meer dan een half miljoen toeschouwers. 

22.jpg

2.jpg

4.JPG

Groot en klein waren in het groen, ook ...

1.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

5.JPG

26.jpg

7.JPG

27.jpg

8.JPG

28.jpg

29.jpg

30.JPG

 

Op 18 maart is er dan meer vermaak voor het hele gezin met het Festival Big Day Out, dat in het teken staat van Ierse straatkunst.

 

15.JPG

Op 19 maart is het Festival Treasure Hunt, waarbij deelnemers de rijke historie van Dublin kunnen ontdekken.

13.JPG

01.jpg

Afscheid nemen op de Luchthaven in Dublin


Een driedaagse om nooit meer te vergeten

12:51 Gepost door Linda in Ierland

De commentaren zijn gesloten.