10-05-12

Op stap met Kotje Pieper en de IPA regio Kortrijk

 

Vakantiehoeve Rodeberg.JPG

Om 14.45 uur stipt werden wij verwacht in Westouter aan de Vakantiehoeve Rodeberg, voor een Vertelwandeling ’t Hellegatbos met “Kotje Pieper”.

 

kotje pieper.jpg

Het Hellegatbos in Westouter ligt op de flanken van de Rode Berg. Het bos zelf werd jaren geleden volop door erosie bedreigd. Gelukkig werd op tijd ingegrepen zodat we nu nog steeds kunnen genieten van dit mooie stukje natuur. Met in het voorjaar zijn mooie paarse bloemenpracht, in de zomer zijn dikke bladerdek, in de herfst zijn mooi kleurenpallet, is zelfs in de winterperiode het 'Hellegatbos' the place to be' voor wandelaars en natuurliefhebbers. Voor de kinderen werd een speelbos afgebakend waar ze naar hartenlust kunnen ravotten en kampen bouwen.

bos.JPG

Kotje Pieper, blauwer en spraakwaterval, nam ons mee op deze wonderbaarlijke tocht.

1.JPG

"Kotje Pieper" was vroeger 'de gardien' van het bos. Hij woonde er aan de rand samen met zijn vrouw 'Maria Butterbille'. Hij moest niet veel weten van de dorpsbewoners, 'De platsekeuns',zoals hij placht te zeggen, maar als hij - vooral de dames dan - een ‘pieper’ kon ontfutselen, was zijn dag meer dan goed. Als geen ander kan hij vertellen over 'Zientje van 't Hellegat', 'Paster Nollet' en zijn grot van O.L.V. Lourdes, 'Mijnheer Sjoarel'- sauveur van De Roden Berg, Het Hellegatwater en "den grooten oorlog",.... Hij nam ons mee dwars door het bos, op en neer, langs houten paden en trappen,... Her en der houdt hij halt om zijn vertelling te doen... bij momenten ontroerend, maar vooral doorspekt met humor.

2.JPG

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

7.JPG

8.JPG

9.JPG

10.JPG

11.JPG

12.JPG

13.JPG

14.JPG

15.JPG

16.JPG

18.JPG

19.JPG

20.JPG

21.JPG

22.JPG

23.JPG

24.JPG

25.JPG

26.JPG

027.jpg

27.jpg

28.JPG

 

Onderweg kregen we van Kotje Pieper  een lekkere jenever. Dat werd meer dan gesmaakt.

 

Het was een prachtige namiddag

01:47 Gepost door Linda in Genieten

De commentaren zijn gesloten.