01-09-12

Fototentoonstelling Jos Bogaerts

Geschiedenis van het binnenschip

1.jpg

Over oude spitsen en vaartuigen tot hedendaagse 1000 tonners

Jos Bogaerts is de voorzitter van het Cultureel Genootschap De Denker.  De vereniging organiseert allerlei activiteiten van culturele, educatieve, pedagogische of sociale aard.  Samen met De Denker heeft Jos Bogaerts bedacht om iets te doen rond 150 jaar kanaal. Na wat te brainstormen kwamen ze op het idee om een fototentoonstelling te maken over de geschiedenis van het binnenschip. “In de expo zal ik niet alleen het kanaal belichten maar ook het binnenschip. De tentoonstelling bevat 2 delen. Het 1ste gaat over oude schepen en het 2de over moderne”, aldus Jos.

“Op de foto’s zal je onder andere de onderdelen van een modern binnenschip (bv. het salon of de machinekamer) kunnen zien of de evolutie tussen de oude en nieuwe schepen kunnen vaststellen. Ik heb 1 jaar aan de foto’s gewerkt. Ze zijn genomen in onder andere Antwerpen, Gent, de Rupelmonding van de Schelde, Roeselare en Izegem. De nodige uitleg zal zelf door de fotograaf worden toegelicht. De expo gaat door tijdens de openingsuren in de bibliotheek van Roeselare.. Nadien verhuist de tentoonstelling naar de bibliotheek van Izegem. De tentoonstelling is toegankelijk voor een ruim publiek.. De toegang is gratis.

 

Als je dus de fototentoonstelling van de veelzijdige Jos Bogaerts wilt bezoeken hierbij het adres: Bibliotheek Albrecht Rodenbach , Arme Klarenstraat 75 , 8800 Roeselare

Van 1 september tot 30 September 2012

2.jpg

3.jpg

Vrijdagavond was ik ook aanwezig bij de opening van de tentoonstelling en het was meer dan de moeite.

23:54 Gepost door Linda in Cultuur en kunst

De commentaren zijn gesloten.