25-09-12

Officieel ingehuldigd…

Zaterdag werd de miniaturenwandeling van Kiwanis Roeselare 1 officieel ingehuldigd. Ook ik en mijn man waren aanwezig. Een voorstelling in mineur want in de nacht van vrijdag op zaterdag gingen dieven aan de haal met een van de zeven miniaturen.

De miniatuur stelde het oude postgebouw in de Ooststraat voor. “Vrijdagnamiddag werd de miniatuur geplaatst en vast gemaakt met onder andere lijm”. “Het werk weegt 40 à 50 kilogram en is uit brons gemaakt. De lijm was nog niet voldoende droog waardoor het nog mogelijk was om mits veel kracht de miniatuur los te maken.

 

Ondertussen werd de miniatuur aan het einde van de Ooststraat gevonden. Eerstdaags zal deze, extra stevig, op z'n plaats in de Ooststraat geïnstalleerd worden.

01.jpg

De miniaturenwandeling is een primeur voor Europa en brengt zeven verschillende monumenten in het centrum van Roeselare in beeld voor blinden en slechtzienden. Bij iedere miniatuur staat er een korte uitleg in braille. Ook mensen zonder een beperking kunnen de wandeling doen en zo enkele monumenten zoals het stadhuis, Klein Seminarie of het praalgraf van Albrecht Rodenbach ontdekken.

Het project is een initiatief van Kiwanis Roeselare 1 naar aanleiding van hun 45-jarig bestaan met steun van Roger Tanghe en zijn vzw 't Muzenestje.

00:45 Gepost door Linda in Cultuur en kunst

De commentaren zijn gesloten.