01-10-12

Verkiezingsdebat

Op 14 oktober trekken we met zijn allen naar de stembus. In de aanloop naar de verkiezingen  bracht de Roeselaarse perskring alle kopstukken bij elkaar voor een pittig rondje te debatteren. En dit op zondagmorgen in de oude steenkapperij van het VMS. Ook ik en mijn man waren aanwezig en nieuwsgierig naar de dossierkennis van onze Roeselaarse politiekers. 

01.jpg

Moderator was Johny Vansevenant (VRT) en leidde dit keer het debat in goede banen. Ruim 200 geïnteresseerden waren aanwezig en dit op een zondagmorgen.

1.jpg

Ook de lijsttrekkers Luc Martens (CD&V), Henk Kindt (SP.A - als vervanger voor Michèle Hostekint die onverwacht in de Zevende Dag werd verwacht), Peter Logghe (Vlaams Belang), Francis Reynaert (Open Vld), Filiep Bouckenooghe (Groen), Brecht Vermeulen (N-VA) en Gianni Boone (Open Stadslijst).

Ze werden geconfronteerd met de belangrijkste thema's van de stad en elkanders standpunten daaromtrent. Mobiliteit, groen, veiligheid en financiën kwamen aan bod.

2.jpg

Christ Decommere zorgde voor de vrolijke noot. Zo liet hij de politici zweren dat na 14 oktober de belastingen niet worden verhoogd.

3.jpg

Het was een interessant debat met boeiende sprekers…

Mensen kunnen elkaar maar vinden als ze open en respectvol met elkaar in gesprek gaan. In het besef dat dingen steeds in beweging zijn en nooit voor eeuwig vastliggen.

Het is niet altijd eenvoudig, maar in mijn ogen kunnen verschillen tussen mensen steeds een aanzet zijn voor een verrijkende dialoog en een betere toekomst voor ons allen.

06:50 Gepost door Linda in weetjes

De commentaren zijn gesloten.